pátek 22. května 2020

Vykopat studnu

Studna je vítaným zdrojem vody pro každého zahrádkáře. Zhotovení trvá až dní, vykope se spousta materiálu, který je třeba odvést. Vynecháme teraz úradovaciu časť prípravy (čo bude zaujímavý námet na samostatný článok).


Azda len v skratke - okrem studne, z ktorej. Pokud hrozí znečištění, ani nemusíme řešit, jak vykopat studnu. Například žumpa nebo veřejná pozemní komunikace musí být aspoň metrů daleko, jinak.

Vhodný typ studny doporučí hydrogeolog. Než k němu zajdete, udělejte si předběžnou představu, zda chcete studnu kopat, či vrtat. Drapákom na bagri to trvá deň.


Bager ľahko spustí do studne aj skruže. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Na pozemku neni krome elektriky vpodstate nic, takze bude potreba vykopat vlastni studnu pro vodu.


Proto bych se rad zeptal - mate nekdo. Po schválení stavebním úřadem, je možno začít kopat.

Bez písemného souhlasu vykopat studnu, ač na našem pozemku prostě nemůžeme. Jednoduchými vodnými zariadeniami na odbery podzemných vôd sú domové studne, z ktorých sa podzemná voda čerpá ručne, pramenné. Skôr by som si to predstavoval tak, že by som vykopal jamu do hlbky približne metra a potom by som sa pokúsil do nej naraziť rúru. Kopané studny jsou osazeny skužemi. Vkládání skruží se provádí dvojím způsobem.


Osazením skruží odzdola do předem vykopané jámy. Jak vykopat studnu v zemi, v blízkosti domu. Iv případě, že dům má centrální přívod vody, a navíc také nebude příliš nákladné zalévat zahradu. On si již dříve, u jiné firmy, objednal kopanou studnu. Dodavatel kopané studny mu slíbil ve metrech kojeneckou vodu.


Přijel bagr, vykopal studnu m. Dnešní studny jsou vrtané s menším průměrem, ale díky tomu mohou být daleko hlubší. Firem na vrtání studní je celá řada, ale nakonec jsem. Na zalévání mnohdy dešťová voda nestačí. Navíc kdo by doma nechtěl mít vlastní zdroj kvalitní vody? Můžete si pro další a větší inspiraci do vyhledávače v YOU TUBE, zadat „ruční vrtání studny “. Nebudete to mít tak rychlé, ale rozhodně to bude levnější.


Strojní zařízení je schopno vykopat studnu do hloubky cca 15m, v případě potřeby větší hloubky studny se pokračuje ručně (jen vyjiměčně).

Chci si nechat na svém pozemku nechat vykopat studnu. Odpovědný oprávněný hydrogeolog, příslušný našemu katastru, tvrdí, že pokud studna nedosáhne. Hloubka studny je metrů. Byla vyvrtaná na na kopci nad železniční tratí.


Depth of the well is metrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky