úterý 25. září 2018

Jak často revize komínů

Kdy je povinná revize komínu a kdy stačí kontrola? Nepodceňujte závady na komínu – často jde o život! Zjistěte, jaké platí aktuální zásady a pravidla nejen pro revize komínů, ale i jejich.


Vám “kominík” předá doklad o. Jaké revize a jak často je povinné mít v pořádku.

Periodickou kontrolu komína musíte nechat provést kominíka minimálně jednou za rok. Letošní topná sezóna už začala, mnoho lidí však podle zkušeností hasičů a pojišťoven stále podceňuje údržbu komínů a kotlů. Přinášíme vám proto stručnou rekapitulaci nejčastějších otázek kolem revizí komínů a konkrétní odpovědi. Rozhořčené hlasy, které nadávají na zbytečné. Součástí péče je také provedení vyčištění komínu. Na kolik vás tyto právě vyjdou a jak často se vlastně revize komínů musí provádět?


Nařízení vlády zmiňuje ještě revizi spalinové cesty, vypalování komína a doporučení, jak často provádět čištění spotřebičů paliv.

JAK ČASTO SE MAJÍ PROVÁDĚT KONTROLY KOMÍNŮ. Po nápravě závad je pak nutná revize komína. Jarní a letní období je vhodné i pro případnou kontrolu těsnosti chladicího okruhu.


Kominík by měl komín zkontrolovat minimálně 1x za rok. Přitom vůbec nezáleží na tom, jak často komín používáte. Kotel, průtokový ohřívač nebo komín vyžadují pravidelné revize a. Takto definovaná spalinová cesta podléhá revizi a musí být pravidelně kontrolována a čištěna. Nevím ale jaké kontroly a jak často jsou následně potřeba. Co zahrnuje a co pobsahuje povinná roční kontrola komínu a revize komínových spalinových cest dle NV č. Jak často se dělá revize a kontrola komínu ? Dále se revize provádí při. Jaký je rozdíl mezi kontrolou a revizí komína a kdo může revizi provádět?


V dřívějších dobách byla listová pera na přívěsech často používána. Práva a povinnosti v oblasti čištění, kontroly a revizí spalinových cest jsou nově od. Vypalování komínu smí provádět pouze oprávněná osoba. A protože povinností občanů stále přibývá a někdy je těžké se v nich vyznat, přinášíme přehled povinných revizí, díky.

Archiv Podobné Termínem spalinová cesta se označuje komín, kouřovo sopouch zkrátka vše. Hasiči často varují před neodbornými kontrolami komínů. Vystavíme revizní zprávu dle zákona.


Rozhodně bychom neměli podceňovat pravidelnou revizi komínů. Kdy je třeba revizi provést a jak často se tato kontrola provádí? Lidé si často pletou pojmy revize a kontrola, proto považujeme za potřebné.


Revize komínu je velice přetřásané téma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky