čtvrtek 16. února 2017

Amslerova mřížka

První příznaky můžete zjistit sami jednoduchým testem Amslerovou mřížkou. VMPD často postihuje pouze jedno oko. Vytiskněte si test Amslerovou mřížkou na. Dívejte se, zda vidíte celou síť.


Určitě jste se v čekárně u očního lékaře setkali s bločkem jakési mřížky a nevěděli k čemu to je. Možná jste už slyšeli o mřížce, která vypadá tak trochu jako nevyplněná křížovka.

Můžetesi ji najít i na počítači, když si zadáte do vyhledávače. Používejte mřížku denně, nebo alespoň jednou týdně. Pokud používáte brýle na čtení, nasaďte si je. Pokud nosíte brýle na čtení, nasaďte si je. Upřeně se zadívejte na černý bod uprostřed mřížky. Rychlý test onemocnění sítnice.


Onemocnění sítnice může vést k nezvratné poruše vidění či dokonce k úplné ztrátě zraku. Je používána hlavně u onemocnění makuly.

Tabulka přehledně zobrazuje lékaře a kliniky uvádějící. Samozřejmě pravidelné očník ontroly, dodržování životosprávy a samokontroly Amslerovou mřížkou. Najdete ji na další straně včetně popisu testu.


Pokud se mřížka jeví nepravidelně nebo se prostorově mění, můžete trpět. Jedná se o čtverečkovanou síť s bodem uprostřed a slouží k odhalení deformací vnímaného. Pokud jej sestra instruuje (edukuje), jak test provádět, musí sama dobře znát správný postup a jeho důvody. Vyšetření stačí provádět 1× týdně. Je vytišněna černě na bílém podkladě nebo bíle na podkladě černém. Amslerova mřížka je vyšetřovací pomůcka, která pomáhá odhalit počáteční stadia.


Bílá mřížka na černém podkladě nebo černá na bílém ve velikosti 10. Základem diagnostiky makulární degenerace je Amsler mřížkový test, který se skládá z pravidelné. Tak vidí amslerovu mřížku pacient s makulární degenerací. Originální Amslerovu mřížku tvoří čtverec tmavého pozadí o straně cm. Vezměte si brýle na čtení, pokud je nosíte, a podívejte se na mřížku ve vzdálenosti asi – cm.


Ověřte si zde funkci své sítnice pomocí Amslerova testu a zároveň získejte nové poznatky o tom, jak sítnice. Vidíte uprostřed mřížky malý černý čtverec? Mezi nejnovější vyšetřovací.

This Pin was discovered by Jana Plchová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Velmi důležité je vyšetření Amslerovou mřížkou (Obr. 7). Celosvětově je věkem podmíněnou makulární degenerací (VPMD) postiženo asi miliónů osob.


Nasaďte si brýle na čtení a. Její poškození může vést ke ztrátě kvality zraku a ke. AMSLEROVA MŘÍŽKA – ZJISTĚTE, ZDA NETRPÍTE VPMD.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky