čtvrtek 13. dubna 2017

Jak odečíst vodoměr

Jak správně odečítat vodoměr ? Může se Vám stát, že zaměstnanci společnosti VODOSPOL s. Klatovy Vás při odečtu vodoměru nemusí zastihnout doma. Způsob určení množství odebírané vody, není-li osazen vodoměr, stanoví prováděcí vyhláška č. Odečty provádí odečítač MěVaK dle harmonogramu odečtů. Pokud má ale tazatel pochybnosti o přesnosti vodoměru, nebo chce znát svou přesnou spotřebu za týden.

Podrobnější (minutové) odečty na vodoměrech bývají nesrozumitelné především na. Vodoměr pak nepřičítá, ale odečítá již odebranou vodu. Vím o tom od známé, ti to používají, když na jaře napouštějí bazén.


Proč se číslo na vodoměru při odečtu zaokrouhluje nahoru, se ptá posluchačka, tak. Vodoměry - teplá a studená - Foto: Ladislav Bába. Pokud je vodoměr umístěn ve volně přístupné vodoměrné šachtě, není přítomnost odběratele u odečtu nutná. Odečty vodoměrů prováděny poslední víkend v listopadu slouží jako.


To ale nemohu prokázat, protože mi vodoměr byl odebrán při výměně.

Je potřeba najít předchozí odečet spotřeby vody a odečíst ho od právě. Pokud Vás pracovník odečtu vodoměrů nezastihne, reagujte, prosím, na jeho. Vadný vodoměr už rozebírají maminky na webu eMimino. Dálkové odečty vodoměrů patří mezi blízkou budoucnost v oblasti odečtů odběru vody. Zaměstnanci SVAS, kteří odečítají vodoměry, mají povinnost se na vyzvání prokázat. Natočíte pět litrů do pětilitrové kalibrované nádoby a pak odečtete náměr vodoměru.


Nepoužívejte nekalibrované váhy a nekalibrované nádoby. Standardně se udává, že za optimálních podmínek lze data z vodoměru odečíst až na vzdálenost 4metrů. Ale jak ukazují zkušenosti z praxe. Inteligentní vodoměr MULTICAL od firmy Kamstrup pracuje na. Odečet vodoměru je základním a nejdůležitějším podkladem pro fakturaci. Vámi nesjedná individuální termín odečtu, lze provést tzv.


Druhým cílem bylo ověření přesnosti samotných odečtů. Pro toto ověření byla zvolena INDOOROVÁ lokalita OVODU, kde byl vodoměr umístěn. Bytový vodoměr na SV KADEN S0rádio Jednovtokový suchoběžný kompaktní. Díky obousměrné komunikaci není závislý na určeném období odečtů.


E-ITN je možné vzdáleně odečítat i spotřebu. Potřebuji on-line dálkový odečet?

Není to zbytečně drahé řešení? Doposud mi stačilo jednou nebo dvakrát v roce obejít byty a vodoměry odečíst ručně. Nový vodoměr je nutné po instalaci také odečíst a zaplombovat. Pro kvalitně odvedenou práci je základním předpokladem zvolit firmu s příslušnou kvalifikací.


Pro pochůzkový systém odečtu lišta rychlých voleb obsahuje dvě nebo tři tlačítka podle verze programu: Otevřít a odečíst.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky