pondělí 22. května 2017

Elektrický nebo plynový kotel

Topná sezona je v plném proudu a vy jste možná zjistili, že vaše vytápění doma má už nejlepší roky za sebou. Je tedy čas se rozhodnout, jak. Jeden je vytápěn elektrickou energií, druhý plynem. Plynový nebo jakýkoliv jiný kotel v domě s sebou navíc přináší další každoroční radosti. Nabízí se klasická otázka, je levnější topit elektřinou nebo plynem?

V případě elektrokotle i moderního kondenzačního kotle na plyn se může. Ať už se rozhodnete pořídit plynový kotel, nebo si budete chtít spíš. I tak ale existuje spor mezi zastánci elektřiny a jejich plynovými oponenty. Elektrické kotle lze navíc regulovat z dálky, mají tichý provoz a. Tyto plynové kotle se u nás prodávají jen málo.


Je vhodnou náhradou kotle na pevná paliva, nebo jeho doplňkem v jednom systému. Zvýhodněné sety elektrického kotle a zásobníku teplé vody. Ať se již jedná o chatu, chalupu nebo jakýkoliv nepravidelně obývaný objekt, elektrokotel s termostatem zajistí vnitřní.

V porovnání se starším plynovým kotlem může znamenat. Vlastnil jsem 30let plynový kotel Gasex jelikož na něm byla potřeba. Ahoj, rekonstruuji radovy domek v Praze a nedokazi se rozhodnout, zda privest plyn a postavit plynovy kotel na topeni a ohrev vody.


Docela mně zaujal Elektrický kotel a teplovodní soustava. Vidím že převažuje názor zastávající se elektřiny. Ale moc děkuji všem za příspěvky. Podle mne (pracuji v topenařině již nekolik let) je elektrický kotel naprostá hloupost.


Plynový kotel je běžná věc, není potřeba o něm příliš dlouho diskutovat. Oprašujeme radiátory, zatápíme v kamínkách, krbech, kotlích nebo žhavíme přímotopy. Někdo má zase doma plynový kotel, který je vlastně velmi pohodlný. Na druhou stranu ale elektřina nebo plyn můžou být rozumným. Ohřev vody: Elektrický bojler versus plynový kotel se zásobníkem.


Dobrý den,brrád bych požádal o radu nezávislého. Nechci investovat do komínu, takže připadá v úvahu pouze plynový kotel s. Máte–li ovšem starší plynový nebo elektrický kotel a pochvalujete si jeho kvalitu a dlouhou životnost, děláte podle odborníků velikou chybu. Většinou máme na výběr mezi plynem – plynový kotel, nebo.

Přímotopné vytápění elektrickou energií je velmi drahé – citelně dražší než. Rozdíl v ročních nákladech na vytopení domu mezi plynovým a elektrickým. Ta doporučuje systém elektrického vytápění do všech nových nízkoenergetických domů. Můžete své tvrzení podložit konkrétními čísly nebo propočtem? Uvažuji vyměnit plynový kotel za elektrický, ale nevím, jestli se to. Nepříliš šťastnou metodou je pak elektrické vytápění formou. Plyn je jednoznačně levnější než elektřina porovnáváme-li cenu kWh.


Kotel se dá připojit k radiátorům nebo k podlahovému vytápění, záleží. V tomto případě by bylo nejvhodnější instalovat bivalentní nebo. Na topení používám plynový kotel, který však není zcela využit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky