pátek 27. října 2017

Co je rekuperace

Rekuperace = zpětné získávání tepla. Při rekuperaci pracuje hnací elektromotor v generátorickém režimu a získaná energie je vracena do napájecí sítě, eventuálně ukládána do akumulátorů nebo. Lidé také hledají Chcete vytápět hodně levně? Kdo by nechtěl ušetřit při vytápění? Princip jak na to není tak složitý, ale nelze také lakovat skutečnost narůžovo.


Energie je ve hmotě, ale též v pohybu.

Autobus brzděním zahřívá svoje pneumatiky, protože mění pohybovou energii na teplo. V tuzemsku je systém větrání s rekuperací realizován nejčastěji v nízkoenergetických a pasivních domech. Rozšíření technologie do ostatních. Stejně tak může být dům postaven v místě s radonovou zátěží a pak je rekuperace řešením! Zná to každý a stejně tak každý cítí potřebu nadýchnout se čerstvého. V minulosti jsme na našem serveru vydali články týkající se rekuperace vzduchu u pasivních a nízkoenergetických domů.


Od té doby dostáváme řadu dotazů. Vyberte si ze systémů rekuperace tepla pro rodinné domy.

Co je to vlastně rekuperace ? Je to zpětné získávání tepla, kdy přiváděný venkovní čerstvý vzduch. Jaké jsou výhody rekuperace ? Systém větrání s rekuperací tepla slouží k zajištění optimální výměny vzduchu v objektu a zároveň minimalizaci tepelných ztrát při větrání. Nasazení řízeného větrání s rekuperací tepla do výše zmíněných ( rekonstruovaných) objektů je z pohledu českého trhu a obecných zvyklostí. Technologie rekuperace je na trhu už poměrně dlouho, naproti tomu ji znají hlavně vlastníci pasivních domů nebo novostaveb.


Více o technickém principu. Důležité je využití ve vzduchotechnických systémech, které. Při řízeném větrání s rekuperací jde o kontinuální výměnu vzduchu zevnitř za čerstvý a čistý vzduch zvenku. Přiváděný vzduch získává od vzduchu odváděného. Další z hlavních oblastí na které se naše firma specializuje jsou REKUPERACE neboli řízené větrání se získáváním tepla. V případě našich rodinných domů se to týká výměny vzduchu v domě a úspory za teplo, za které jste již jednou zaplatili. V současné době, kdy se počítá každá koruna ušetřená za. Máme nízkoenergetickou dřevostavbu a řešíme,zda rekuperaci ano či ne. Pokud lidé jsou zvyklí větrat klasicky okny, je rekuperace nutností?


Regenerativní brzdění – rekuperace brzdné energie. Vzduchotechnika je dnes součástí těměr každé stavby, od nejjednoduššího zařízení, které obsahuje pouze ventilátor pro odvod nebo přívod vzduchu, až po. Klíčovou součástí konstrukce pasivního domu je kromě velmi výrazné tepelné obálky také tzv.

Tento systém výměny vzduchu v interiéru. Standardní větrání okny v rodinných domech znamená relativně vysoké ztráty draze vyrobené tepelné. WAFE přínáší čerstvý vítr do světa rekuperace. Vyrábíme a vyvíjíme jedinečné rekuperační jednotky s orientací na uživatele i životní prostředí. Vy ale chcete mít v domě čerstvý vzduch a zároveň udržet teplo uvnitř. Větráním uniká z domu teplo. K tomu slouží rekuperační jednotka.


Nabízíme projekt rekuperace na klíč, tedy veškeré služby s rekuperací související - od zpracování projektové dokumentace, přes dodání rekuperační jednotky a. Teplo je následně využíváno pro ohřev čerstvého vzduchu proudícího do. Metoda větrání s rekuperací zajišťuje optimální využití vytvořeného (a zaplaceného) tepla až s účinností. V letním období naopak můžeme rekuperační. Rozvody rekuperace v rodinném. Osazuje se do větracích jednotek (tzv. rekuperační jednotka), abychom ušetřili peníze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky