pondělí 29. dubna 2019

Jak velký bojler

Nemáte-li dálkové topení ani kotel se zásobníkem, k ohřívání vody budete nejspíš využívat bojler. Jaká by měla být jeho kapacita, aby vám. Hodně záleží na tom, jak je soustava přípravy TUV (teplé užitkové vody) konstruovaná. Nejde jenom o bojler, je toho víc. Ne každý má doma dálkové topení a dálkovou dodávku teplé vody, nebo kotel se zásobníkem.


Teplou vodu ale potřebuje každý.

Zdravím, klekl mi bojler, tak řeším novej a přemýšlím, jak velký potřebuju. Původní měl 155l, což je pro mě zbytečný. Jakmile zvolíte příliš velký objem bojleru, nepřiměřeně vám narostou náklady, pokud koupíte malý, budete neustále zápolit s nedostatkem teplé. Tipy, jak vybrat ohřívač vody ( bojler ), nepřímotopný zásobník, interaktivní vyhledávač. Spočítejte si, kolik teplé vody se přibližně spotřebuje ve vaší domácnosti a jak velký zásobník byste pro ohřev vody potřebovali. Já bych dal holkám bojler na litrů, naučily by se šetřit.


Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro 4-5ti členou rodinu. Asi jsme to zbytečně přestřelili, už bych tak velký nekupovala. Velký ocelový doplněk pyšnící se dostatečným objemem vody a často označovaný, jako zásobníkový tlakový bojler.

Jeho objem se pohybuje od litrů a výše. Nejčastěji jsou v domácnostech používány zásobníkové ohřívače s kapacitou – 2litrů. Jak velký elektrický bojler tedy zvolit? Při rekonstrukci jsme pořídili dva 1litrové bojlery - jeden pro koupelnu, kterou používám já s přítelem, teplotu vody máme nastavenou cca na. Velikost bojleru je hlavním kritériem, který se odvíjí od počtu osob v domácnosti a intenzitě využití, tedy kolik vody se v průměru spotřebuje.


Doplňuji: Pokud máte někdo osobní. Asi mnoho z vás řešila, nebo řeší jak velký bojler použít do vašeho bydlení… Již jsem se zde někde dotknul tohoto problému a někteří z vás co mě navštívili, byli. Bojler potřebujete, protož je mnohdy velmi nevýhodné vést rozvody teplé vody z jednoho konce bytu na druhý. Dochází tak k velkým tepelným. Mám pořídit na chatu elektrický průtokový ohřívač vody nebo bojler 120. Kombinovaný zásobníkový ohřívač vody OKC 1pro svislou montáž. Využít můžete buď elektrický ohřev keramickým topným tělesem nebo. Druhá ( velká ) koupelna též sprchový kout. Využívat ji budou dvě osoby, do budoucna tři(čtyři).


V případě samostatného bojleru jak velký . Plánujeme na novostavbu FVE s amorfními panely o výkonu kWp a teď řešíme, jak velký bojler k tomu. Jeden z názorů je mít větší bojler 300. Hezkou neděli všem, vybíráme na chalupu elektrický bojler a koukáme, že výběr je velký a ceny jsou příznivý.

Jen nevíme, jak velký objem. Velké bojlery je možné umístit na zeď buď horizontálně (naležato), nebo vertikálně (svisle). Svislý bojler lze použít tam, kde je dostatek místa. Chcete vědět, na co se zaměřit při výběru bojlerů? Přijďte a dozvíte se, jak velký bojler potřebujete a jak vybrat ten správný!


Na druhou stranu je třeba počítat s tím, že dokáže připravit jen omezené množství vody, proto je třeba volit dostatečně velký objem bojleru,“. Ceny energií nejsou zrovna nejnižší a počítá se proto každá ušetřena kilowatthodina. A jak ten správný bojler vybrat a následně o něj pečovat, aby nám vydržel co. Při výběru zbytečně velkého ohřívače vody totiž narůstají náklady na jeho provoz.


Druhá varianta : 1x 200l bojler, pro mladý, 1x průtokový ohřívač. Je to to samé, jako ten velký bojler, jenom má na cca l vody stejně silné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky